Skip to main content

Holm Trävaror förvärvar Kärnsundgruppen

Förvärvet av trävarugrossisten Kärnsund Wood Link innebär att koncernen får ett ännu bredare sortiment av trävaror och en större marknadstäckning i Sverige. Köpet etablerar också Holm Trävaror på den finska marknaden, eftersom Kärnsunds dotterbolag i Finland ingår i förvärvet.

Kärnsund kommer att drivas som tidigare och fortsätta att satsa på segmenten bygghandel och marin där man är starka. Holm Trävaror är en rikstäckande och komplett leverantör av trävaror som erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativt trä, skivmaterial, kantlist, lim, laminat och förädlade produkter till snickerier, möbelindustrin, byggvaruhandeln samt skolor. Holm Trävaror har 30 000 kvm inomhuslager i Sävsjö, Sala, Stockholm och Göteborg. Företaget har en hög distributionskapacitet med leveranser över hela landet, där turbilsleveranser i egen regi är en integrerad del. Detta är alla resurser som blir viktiga för en fortsatt expansion inom bygghandelssegmentet i Sverige, och för att maximera potentialen för industrisegmentet i Finland. Holm Trävaror får med förvärvet en total omsättning på ca 400 miljoner kronor och ca 70 medarbetare vid sina sex anläggningar i Sverige och Finland.

”Vi får en organisation med större marknadstäckning och fler kompetenta medarbetare. Vi kan också attrahera fler starka leverantörer och få bättre villkor när vi nu blir större och bredare.” – Säger Bernt Johansson, ägare och styrelseordförande i Holm Trävaror.

Olof Kärnsund blir kvar som VD på Kärnsund och ser fram mot möjligheterna med Holm Trävaror som ny ägare. ”Holm Trävaror är en stark och kompetent ägare med hög kapacitet. Bolagens nuvarande verksamheter och marknader kompletterar varandra. Det stärker konkurrenskraft och leveransförmåga för fortsatta marknadssatsningar.” – Säger Olof.

Länk till pressmeddelande: http://gantrack.com/t/pm/4958801867418/