Skip to main content

Är du nyfiken på kantlist?

Malin, vår produktansvarig för kantlist berättar allt som är värt att veta om våra fina kantlistrullar på lagret. 

Vi har hört att du tar väldigt väl hand om dina kantlister. Var bor dom?
Mina ABS och melaminlister bor på lagret med sällskap av vårt tillhörande smältlim. De har alla en fin vy över vårt stora skivlager! Fanerlisten har inte lika fin utsikt men trevligare temperatur. De förvaras i ett specialbyggt lager, anpassat med ljus, värme och fuktighet. Allt för att de ska må så bra som möjligt.
Hur mycket kantlist finns på lager?
Om vi rullar ut alla våra rullar med ABS-kantlister, skulle dom räcka hela vägen till Paris. Så mer än vad man kan tänka sig!
Oj det var mycket! Har du en favorit bland alla dessa kantlister?
Jag gillar inte att favorisera någon av dem men måste jag välja skulle jag säga fanerkantlisten i Alm, eftersom det är mitt favoritträslag!
Hur ska man kunna veta vilken kantlist som passar?
Fanerlist är ganska enkelt, trä är trä, ek är ek! Även om vi kan göra specialanpassningar här också med olika behandlingar. Då är det en kommunikation mellan kunden, oss och producenten som tillsammans leder fram till produkten kunden är ute efter.
ABS-listen däremot kan det vara ett riktigt detektivarbete med att hitta rätt. Det är mycket som ska stämma – färg, yta och dimension! För att hitta rätt kan det krävas både färgmätare, färgkartor, prover och ögonen då förstås! Både hos mig, mina kollegor och kunderna. Vi har också väldigt bra flexibla producenter som hjälper oss om vi kör fast. De är snabba på att skicka prover och kan göra mycket special.