Skip to main content

Oy Skandinaviska Träimport Ab (Lahti, Finland) har köpt aktiemajoriteten i NOVENBERG Oy

Den 9.2 2023 har Oy Skandinaviska Träimport Ab köpt aktiemajoriteten i Novenberg Oy.

Oy skandinaviska Träimport Ab ingår som dotterbolag till Holm Trävaror AB och Novenberg Oy blir därmed en del av koncernen Holm Trävaror AB.

Holm Trävarors har som målsättning att växa på den nordiska marknaden både organiskt och genom förvärv, samt genom samarbeten med intressanta bolag i branschen.

Novenberg Oy har specialiserat sig på högklassiga och ekologiska träprodukter. Bolaget arbetar med projektförsäljning och riktar sig till flerfamiljshus i trä och andra högprofilerade projekt. Både Holm Trävaror och Novenberg kan dra nytta av varandras erfarenheter och kompetens i branschen.

”Vi är övertygade att samarbetet kommer att öppna nya tillväxtmöjligheter för Novenberg. Samarbetet i Finland med Skandinaviska Träimport kommer att effektivera Novenbergs logistik, lagerhållning och processer.” säger Karl Lindström, VD för Holm Trävaror Koncernen.

Petteri Huomo, Bernt Johansson och Karl Lindström.

Även hos Novenberg är man nöjd med affären. ”Vi hade diskussioner med flera företag om samarbete. Holm Trävaror och vi har en gemensam syn på framtiden för Novenberg Oy. Jag har stora förväntningar om samarbetet för att utveckla Novenberg” säger delägaren Petteri Huomo. Vi fortsätter vår satsning på ekologiska, högklassiga träprodukter och kundservice. Novenberg fortsätter som självständigt bolag och vi ser framemot vårt nära samarbete med Skandinaviska Träimport och andra bolag inom Holm Trävaror koncernen.

Novenberg Oy (g 2012) är ett projektförsäljningsbolag som specialiserat sig på ekologiska bygg- och inredningsprodukter. Bolagets omsättning 2021 översteg 3 milj €. Bolagets viktigaste ekologiska träprodukter är tex Accoya, Kebony och Sature.

Holm Trävarors historia går tillbaka till 1927 då bröderna Einar och Gösta Holm Grundade bröderna Holm. Bolaget var en föregångare på import av utländska trädarter till Sverige. Holm har vuxit till en av de ledande grossisterna i Sverige inom trä och träbaserade skivmaterial. Kunderna består av träbearbetande industri samt bygghandeln. Holm är representerade på flera platser i Sverige och Finland. Omsättningen överstiger 500 miljoner SEK och koncernen har ca 80 anställda.

Information

Petteri Huomo
grundare, Novenberg Oy
+358 40 5805 564
petteri.huomo@novenberg.f

Karl Lindström
CEO
Holm Trävaror AB
+358400412363
karl.lindstrom@holmtravaror.se